Pool och poolförberedelser

poolskydd

Formen verkar vara mindre avgörande för priset, och visst det kan skilja lite i pris på vilken teknik man bygger med men något som sticker iväg mer än vad man önskat är poolskyddet. Snyggast är självklart det som inte syns men också nästan det dyraste alternativet. Svårt att jämföra offerter mycket som att väga in och mycket som ska jämföras för att hitta det bästa alternativet. Konstruktion, produkter, grävarbete och underlag samt framtida underhåll.

Kollar man på renhållningen, så är ett lamellskydd som flyter på ytan sämre för det skräpar ner. Skit på skyddet från när det varit stängt rullar ner i poolen och skit som låg i poolen innan har inte haft en chans att flyta in i filtreringen. Ett pooltak är betydligt bättre för detta och ökar tillgängligheten till poolen då man kan bada i nästan alla väder, pooltak har en estetik som inte är tilltalande för alla tomter.

Vi kommer nog välja ett lamellskydd, känns gediget, snygg och fungerar bra med elmotor. Känns viktigt med en smidig lösning så att det inte slarvas med säkerheten. Rullen i sig kommer dessvärre hamna ovanpå land som det känns nu.

Poolskydd på rulle

Poolskydd på rulle består av ett långt rör som används för att rulla upp poolskyddet. De flesta modeller har en vev eller ett hjul för att styra rullan och vissa poolrullar är monterade på hjul för enkel transport. Oavsett om du köper din rulle samtidigt med överdraget eller om du väljer att investera separat – efter att ha insett hur svårt det kan vara att hantera poolöverdrag – kommer en bra poolrulle verkligen att göra ditt liv enklare.

Detta gäller särskilt för stora pooler eftersom det är svårare att hantera överdraget ju större poolen är. Om du dessutom använder ett solskydd på sommaren riskerar du att skada luftfickorna när du viker ihop det. Slutligen kan du med en poolrulle garantera att ditt poolskydd inte kommer att röra marken när det tas bort från poolen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*