Pool och poolskydd

Formen verkar vara mindre avgörande för priset, och visst det kan skilja lite i pris på vilken teknik man bygger med men något som sticker iväg mer än vad man önskat är poolskyddet. Snyggast är självklart det som inte syns men också nästan det dyraste alternativet. Svårt att jämföra offerter mycket som att väga in och mycket som ska jämföras för att hitta det bästa alternativet. Konstruktion, produkter, grävarbete och underlag samt framtida underhåll.

Kollar man på renhållningen, så är ett lamellskydd som flyter på ytan sämre för det skräpar ner. Skit på skyddet från när det varit stängt rullar ner i poolen och skit som låg i poolen innan har inte haft en chans att flyta in i filtreringen. Ett pooltak är betydligt bättre för detta och ökar tillgängligheten till poolen då man kan bada i nästan alla väder, pooltak har en estetik som inte är tilltalande för alla tomter.

Vi kommer nog välja ett lamellskydd, känns gediget, snygg och fungerar bra med elmotor. Känns viktigt med en smidig lösning så att det inte slarvas med säkerheten. Rullen i sig kommer dessvärre hamna ovanpå land som det känns nu.

Bilden har jag satt ihop hos poolkungen men vi kollar offerter hos aqviss, folkpoolpoolochmark och poolteam.

One thought on “Pool och poolskydd

 • Men hur tänkte du här?
  Hur motiverar du lamellskyddet?
  Ge oss ett separat inlägg där du jämför olika fabrikat av lamellskydd.
  Jag personligen är främst intresserad av Walu Roll Axio kontra Waul Roll Jr, där Axio förmodligen är den att föredra då den samtidigt hjälper till att bibehålla värmen i vattnet, då det lägger sig som en fin hinna över den sköra vattenytan.

  Hur ställer du dig till Waul Roll Jr kontra Axio, delar du min uppfattning?

  /ETK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.